Zaterdagavond 30 maart was een bijzondere culturele avond voor z’n 100 ouderen. Dankzij een sponsoractie van Ladies Circle en theater het Speelhuis waren vrijkaartjes voor een verzorgd avondje uit. Er waren ruim 100 aanmeldingen! Mede dankzij de inzet van onder andere wijkverpleegkundigen, ouderenwerker, begeleiders van woonzorglocaties en vrijwilligers van de KBO (ouderenbond).

Onder het genot van een kopje koffie of thee werd iedereen warm ontvangen door burgemeester Elly Blanksma. Ze sprak over wat cultuur met je doet: “Het maakt je blij en geeft je een goed gevoel. En het brengt mensen samen.” De burgemeester sprak met trots over Age Friendly Cultural City Helmond en over het Speelhuis dat als kerk is omgetoverd tot prachtig theater. Ook ging ze met mensen in gesprek. Tommie Niessen (Tommie in de zorg/ Helmonder van het jaar) was ook aanwezig en sprak naast de burgemeester het publiek toe.

Vervolgens konden de mensen samen genieten van een theatervoorstelling. Na afloop vertelde mevrouw van Berkel “Mijn man is overleden. Al mijn zussen en vriendinnen wonen te ver weg of zijn overleden. Ik ben zo dankbaar dat ik door jullie de kans heb om mensen te ontmoeten die dezelfde interesse hebben.”

Recommended Posts