Start ‘Praatjesmakers’ voor persoonlijk contact met ouderen

 

Praatjesmakers is een initiatief om één-op-één met ouderen (65+) in gesprek te gaan. Aan de hand van een aantal onderwerpen worden ouderen aan mensen met dezelfde belangstelling gekoppeld. Een koffertje met materialen helpt om de praatjes op gang te brengen. Klikt het goed en is er voldoende gespreksstof, dan kunnen ze samen meer ‘praatjes’ maken. Praatjesmakers gaat in de Week tegen Eenzaamheid op 4, 5 en 7 oktober van start op drie locaties in Helmond.

 

De praatjes vinden plaats bij de ouderen thuis of op een afgesproken plek ergens in de stad of in de wijk. De onderwerpen zijn: muziek, geschiedenis van Helmond, spelletjes, knutselen en wandelen (Om-met-jes). In de toekomst kunnen afhankelijk van de vraag van ouderen, meer onderwerpen worden toegevoegd.

 

Kennismakingsbijeenkomsten

Om Praatjesmakers te lanceren, worden drie bijeenkomsten in drie verschillende wijken in Helmond georganiseerd. Samen met jongeren van We Care gaan de eerste ‘Praatjesmakers’ van start. Zin in een praatje, benieuwd naar de materialen, of belangstelling om mee te doen? Kom langs, u kunt meteen ‘Praatjes’ maken!

 

Waar en wanneer?

  • Maandag 4-10 van 15.30 tot 17.00 uur in De Fonkel
  • Dinsdag 5-10 van 15.30 tot 17.00 uur in De Westwijzer
  • Donderdag 7-10 van 15.30 tot 17.00 uur in De Brem

 

Om een idee te hebben van het aantal mensen, graag even aanmelden: aandachtvoorouderen.helmond@gmail.com.

 

Aandacht voor ouderen

Praatjesmakers is een initiatief van de werkgroep Aandacht van Ouderen. Deze werkgroep bestaat uit CultuurContact / Lang Leve Cultuur, Jibb+, LEVgroep, ouderenbonden en zorginstellingen. Samen organiseren wij activiteiten voor ouderen om elkaar te ontmoeten, nieuwe ervaringen op te doen, leuke of leerzame dingen te ondernemen en informatie uit te wisselen. Zo voorkomen en beperken we samen eenzaamheid onder ouderen.

Recommended Posts