Oude mensen waren jonge mensen toen jonge mensen nog geen mensen waren. Zij hebben inmiddels een heel leven achter zich in een tijd dat veel zaken niet zo vanzelfsprekend waren. Even een telefoontje naar huis, als vrouw blijven werken terwijl je kinderen hebt of sushi op je bord: dingen die nu heel normaal geworden zijn. Maar hoe zat dat toen de oude mensen van nu jonge mensen waren.

De vraag stellen Helmonder van het jaar Tommie Niessen (Tommie in de zorg) en stadskunstenaar van Helmond Tahné Kleijn. Zij bundelen hun krachten als vloggers, verhalenvertellers en fotografen. Samen trekken zij er op uit om ouderen de spotlight te geven die zij verdienen. Want van ouderen kunnen jonge mensen heel veel leren. Het getal 28, de leeftijd van Tommie en Tahné staat centraal.

De foto’s en verhalen door de stad. Deel 1 van de expositie is 16 mei geopend in De Cacaofabriek. Volgende stop is woonzorgcentrum de Pannehoeve (vanaf medio juli). Op elke locatie wordt de expo uitgebreid met nieuwe foto’s en verhalen.

Elly van Aspert is één van de ouderen uit het eerste deel. Tommie Niessen heeft een filmpje gemaakt met haar ‘wordt je zwanger van een tongzoen’?

Ken jij een oudere die niet mag ontbreken binnen dit project? Stuur dan een mail naar info@langleve-cultuur.nl

Recommended Posts