“Wat hebben wij donderdag genoten! De presentaties waren indrukwekkend en inspirerend, ik ben blij dat we met elkaar in contact zijn gekomen en dat er een samenwerking is ontstaan.”

Op donderdag 16 mei vond in De Cacaofabriek het eerste Lang Leve Cultuur netwerkevent plaats. Initiatieven ontmoeten, verhalen delen en inspiratie opdoen. Dat stond centraal tijdens de middag waar zo’n 70 mensen vanuit cultuur, welzijn en zorg aanwezig waren. Door deze domeinen samen te brengen wil Age Friendly Cultural Helmond dit onderwerp verder op de kaart zetten.

Het event begon in de foyer waar diverse partners en initiatieven zich presenteerden. Zo was er een street-art workshop voor ouderen van de Ameide (Savant Zorg). Zij versierden panelen van hun balkon met verf en graffiti. Elk paneel kreeg een eigen verhaal. Keanu Karel, 9 jaar oud, maakte een leuke vlog van deze street-art workshop!

Daarna ging het event verder in de popzaal waar wethouder Antoinette Maas het programma opende. Onder leiding van Udo Holtappels en Kim van Uden waren er tafelgesprekken met culturele partners, LEVgroep en de Zorgboog. Diverse verhalen werden gedeeld, zoals over de projecten vanuit Lang Leve Cultuur en wat het betekent voor ouderen als zij kunnen meedoen aan en genieten van kunst en cultuur.

Toen was het de beurt aan stadskunstenaar Tahné Kleijn en Helmonder van het jaar Tommie Niessen (Tommie in de zorg). Zij vertelden over hun prachtige initiatief ‘oude mensen waren jonge mensen‘ waarin zij met ouderen terugblikken naar vroeger. Het resultaat is prachtige portretten, foto’s en verhalen, die de komende maanden op verschillende plekken in de stad te zien zijn. Deze rondreizende expositie zal de komende tijd groeien met nieuwe verhalen. De expositie ‘oude mensen waren jonge mensen’ is vanaf 16 mei vier weken te zien in De Cacaofabriek.

   

Het was een bijzondere middag met een goede sfeer, vol inspiratie en zinvolle samenwerking. We kunnen wel stellen dat met Lang Leve Cultuur een duurzame beweging in gang is gezet!

“Ik heb er ongelofelijk veel energie van gekregen. Er zijn alweer volop ideeën!”

Meer weten? kim@buro-BOOST.nl

Recommended Posts