Huiskameratelier ‘on tour’!

Op 29 mei was het een rumoerige boel in het restaurant van de Ameide, een woonzorgcentrum van Savant Zorg. Zo’n 40 ouderen waren aanwezig voor de informatiebijeenkomst van het Huiskameratelier.

Het Huiskameratelier gaat namelijk (wederom) op locatie. Binnen het programma van Lang Leve Cultuur zijn we aan het onderzoeken hoe en waar dit het beste kan.

Tijdens de bijeenkomst werd door medewerkers van het Kunstkwartier verteld over het Huiskameratelier en was er een voorproefje van de creatieve opdracht van deze serie. De volgende vraag werd gesteld aan de aanwezigen: ‘ Heb je een herinnering waarvan je het jammer vindt dat er geen foto van is? ‘ Gewapend met een microfoon ging Annet Nooijen de verhalen ophalen en Annick Ypma probeerde deze met creatief materiaal om te zetten in beeld. Een mevrouw vertelde over haar communie in oorlogstijd. ‘ Er was geen suiker en al helemaal geen taart, dus ik kreeg een boterham met vla om het te vieren. Alleen ik, want mijn zeven broertjes en zusjes kregen dat niet. ‘

Verschillende mooie verhalen werden gedeeld die middag. En er waren al direct 8 aanmeldingen voor het Huiskameratelier dat een week later van start gaat.

Het Huiskameratelier in de Ameide is elke woensdagmiddag, zes bijeenkomsten vanaf 12 juni. Meer info, klik hier

Recommended Posts