Donderdag 11 juli was het zover. In de ontmoetingsruimte van woonzorgcentrum Ameide (Savant Zorg) kwamen veel bewoners en betrokkenen bij elkaar voor de onthulling van de kunstwerken. Sofia Carrasco, initiatiefnemer en werkzaam bij Ameide, trapte de onthulling af: ‘we willen graag met kunst en cultuur mensen verbinden’.

Zie hier het verhaal op het filmpje van de bijzondere onthulling (door Martin Hugo)!

Als eerste werd de vlog van Keano Karel aan de mensen getoond. Hij is 9 jaar en heeft de creatieve activiteit met de bewoners gevlogd. Op deze vlog is te zien hoe de panelen tot stand zijn gekomen.

Op de panelen zijn oude gebouwen van Helmond te bewonderen. Tom Heywegen van De Stichting: ‘het resultaat is een skyline van Helmond met gebouwen die de bewoners graag op de borden wilden zien’.

De bewoners zijn erg trots. Een van de deelnemers: ‘we wisten niet wat we konden verwachten maar we vinden het geweldig! Jammer dat mijn dochter vandaag moest werken en niet bij de onthulling kan zijn.’ Als kers op de taart kregen de deelnemers een certificaat.

Al het enthousiasme heeft ervoor gezorgd dat er een vervolg komt. Er is een prachtige samenwerking ontstaan. Het volgende project wordt een ‘verhalende wand’ bij de entree van het woonzorgcentrum. Sofia deed meteen een oproep aan de bewoners om hieraan mee te doen. Vijf minuten later melde een geïnteresseerde bewoner zich bij Sofia. ‘Ik heb altijd geschilderd en getekend vroeger dus ik zou graag meedoen. Maar ik heb kwalen aan mijn ogen.’ Waarop Sofia antwoordde: ‘Dat maakt niets uit, schilderen komt vanuit je hart!’.

      

Recommended Posts