Skip to content
Laden Evenementen
  • Dit evenement is voorbij.

Praatjesmakers gezocht

28 september 2021 @ 08:00 - 27 november 2021 @ 17:00

Vind je het leuk om gesprekjes te voeren met ouderen?

Hou je van muziek, geschiedenis van Helmond, spelletjes, knutselen of wandelen?

Meld je dan aan als Praatjesmaker!

 

Praatjesmakers is een initiatief om gesprekjes te voeren met ouderen over onderwerpen die jullie allebei interessant vinden. Jullie worden gekoppeld op basis van jullie gezamenlijke interesse.

Je gaat op bezoek bij iemand met een koffer met materialen die passen bij het gekozen onderwerp. Klikt het en hebben jullie ruim voldoende gesprekstof, dan kunnen jullie meer ‘praatjes’ maken. De ontmoetingen kunnen bij de ouderen thuis plaats vinden of op een plek ergens in de stad of wijk. De onderwerpen voor de praatjes zijn: muziek, geschiedenis van Helmond, spelletjes, knutselen en wandelen (Ommetjes).

 

Kom langs

Lijkt je het een leuk initiatief, kom dan eens kijken op drie Praatjesmakers-bijeenkomsten die we samen met jongeren van We Care organiseren in de Week tegen Eenzaamheid. We laten de materialen zien, je kunt kennismaken met een aantal ouderen, met ons en met andere mensen die het leuk vinden om mee te gaan doen. En, het belangrijkste, je kunt meteen ‘Praatjes’ maken!

 

  • Maandag 4-10 van 15.30 tot 17.00 uur in De Fonkel
  • Dinsdag 5-10 van 15.30 tot 17.00 uur in De Westwijzer
  • Donderdag 7-10 van 15.30 tot 17.00 uur in De Brem

 

Om een idee te hebben van het aantal mensen, is het fijn als je even laat weten wanneer je komt: aandachtvoorouderen.helmond@gmail.com. Vermeld je naam en het onderwerp waarin je interesse hebt: muziek, geschiedenis van Helmond, spelletjes, knutselen en wandelen (Ommetjes).

 

Aandacht voor ouderen

Praatjesmakers is een initiatief van de werkgroep Aandacht van Ouderen. Deze werkgroep bestaat uit CultuurContact / Lang Leve Cultuur, Jibb+, LEVgroep, ouderenbonden en zorginstellingen. Samen organiseren wij activiteiten voor ouderen om elkaar te ontmoeten, nieuwe ervaringen op te doen, leuke of leerzame dingen te ondernemen en informatie uit te wisselen. Zo voorkomen en beperken we samen eenzaamheid onder ouderen.

 

Gegevens

Begin:
28 september 2021 @ 08:00
Einde:
27 november 2021 @ 17:00