Laden Evenementen
  • Dit event is voorbij.

Expositie ‘Oude mensen waren jonge mensen…’

16 mei - 30 mei

Oude mensen waren jonge mensen toen jonge mensen nog geen mensen waren. Zij hebben inmiddels een heel leven achter zich in een tijd dat veel zaken niet zo vanzelfsprekend waren. Even een telefoontje naar huis, als vrouw blijven werken terwijl je kinderen hebt of sushi op je bord: dingen die nu heel normaal geworden zijn. Maar hoe zat dat toen de oude mensen van nu jonge mensen waren.

De vraag stellen Helmonder van het jaar Tommie Niessen (Tommie in de zorg) en stadskunstenaar van Helmond Tahné Kleijn. Zij bundelen hun krachten als vloggers, verhalenvertellers en fotografen. Samen trekken zij er op uit om ouderen de spotlight te geven die zij verdienen. Want van ouderen kunnen jonge mensen heel veel leren. Het getal 28, de leeftijd van Tommie en Tahné staat centraal.

Het resultaat van deze mooie gesprekken vind je vanaf 16 mei 2 weken lang in de vorm van een expositie in De Cacaofabriek. Daarna reizen de foto’s en verhalen door de stad. Ook wordt vanaf dan iedere week een van de ouderen uitgelicht in het Eindhovens Dagblad.

Er zijn al een hoop ouderen in beeld gebracht, maar er is ruimte voor meer. Ken jij een ouderen (minimaal 82+) die niet mag ontbreken binnen dit project? Stuur dan een mail naar info@tahnekleijn.com

De opening van de expositie is op donderdagmiddag 16 mei tijdens het netwerkevent Lang Leve Cultuur.

Gegevens

Begin:
16 mei
Einde:
30 mei
Evenement Categorie:

Locatie

De Cacaofabriek
Cacaokade 1
5705LA Helmond
Nederland