Skip to content
Laden Evenementen
  • Dit event is voorbij.

Expositie ‘oude mensen waren jonge mensen’

21 september 2019 - 19 oktober 2019

Hoe was het om 28 te zijn? Die vraag stellen stadskunstenaar Tahné Kleijn en zorgblogger Tommie Niessen aan ouderen. Zaterdag 21 september was de opening van het derde deel van de expositie ‘oude mensen waren jonge mensen toen jonge mensen nog geen mensen waren. Tahné en Tommie hebben diverse ouderen geportretteerd. Tahné en Tommie zijn beide 28 en hebben ‘iets met ouderen’.

De expositie startte in mei in De Cacaofabriek met portretten van een Marva in uniform, een vrachtwagenchauffeur en een schillenboer. Deze drie mooie verhalen zijn nu uitgebreid met 4 nieuwe verhalen en portretten. De tweede stop van de expo was bij woonzorgcentrum De Pannehoeve. En nu dus in theater Het Speelhuis.

Tahne Kleijn vertelt dat de expositie groeit:“In de Pannenhoeve hebben we weer nieuwe verhalen opgehaald. Samen met jongeren met autisme die hier wonen. Tommie en ik begeleiden ze hierbij. Deze portretten voegen we toe aan de expositie. Zo groeit de expositie.”

De volgende locatie van de expositie is nog niet bekend, maar ook dan komen er weer nieuwe portretten bij. Er worden opnieuw jongeren bij betrokken. Daarvoor wil Tahné samen met Lang Leve Cultuur in gesprek met een middelbare school. Dit is wat Tahné drijft en inspireert. “We kunnen zoveel leren van de levensverhalen van ouderen!

De expositie ‘oude mensen waren jonge mensen’ is nog tot medio oktober te zien in theater Het Speelhuis. U kunt hier gratis en dagelijks terecht. Aanmelden is niet nodig.

Gegevens

Begin:
21 september 2019
Einde:
19 oktober 2019

Locatie

Theater Het Speelhuis
Speelhuisplein 2
5707DZ Helmond
Nederland