Hoe was het om 28 te zijn? Die vraag stellen stadskunstenaar Tahné Kleijn en zorgblogger Tommie Niessen aan ouderen. Zondag 18 augustus was de opening van het tweede deel van de expositie ‘oude mensen waren jonge mensen toen jonge mensen nog geen mensen waren. Tahné en Tommie hebben nu in totaal 7 ouderen geportretteerd. Lang Leve Cultuur bracht deze twee samen en toen ontstond dit geweldige initiatief. Tahné en Tommie zijn beide 28 en hebben ‘iets met ouderen’.

De expositie startte in mei in De Cacaofabriek met portretten van een Marva in uniform, een vrachtwagenchauffeur en een schillenboer. Deze drie mooie verhalen zijn nu uitgebreid met 4 nieuwe verhalen en portretten.

Dit initiatief sluit heel goed aan
Jos Mies van de Zorgboog opende samen met Tahné Kleijn de expositie op woonzorgcentrum De Pannehoeve. Tommie Niessen kon er niet bij zijn omdat hij deze week vader is geworden. “Dit initiatief sluit heel goed aan bij De Pannehoeve:”, vindt Jos Mies. “Jong en oud woont hier. Het is geweldig als jongeren en ouderen met elkaar in contact komen en verhalen en ervaringen delen. Jongeren kunnen leren van de verhalen van ouderen, en andersom.”

Deel 3 van de expo
Tahne Kleijn vertelt dat de expositie groeit. “In de Pannenhoeve gaan we nieuwe verhalen ophalen. En dat doen we samen met jongeren die hier wonen. Hier wonen jongeren met autisme. Zij kunnen meedoen met ons project. Tommie en ik begeleiden ze hierbij.” De komende tijd worden deze nieuwe portretten toegevoegd aan de expositie. Zo groeit de expositie.

De volgende locatie van de expositie is nog niet bekend, maar ook dan komen er weer nieuwe portretten bij. Er worden opnieuw jongeren bij betrokken. Daarvoor wil Tahné samen met Lang Leve Cultuur in gesprek met een middelbare school. Dit is wat Tahné drijft en inspireert. “We kunnen zoveel leren van de levensverhalen van ouderen!”

Tahne vertelt dat er nog minimaal drie locaties volgen waar de expositie komt. Een ander woonzorgcentrum, een school of mischien een wijkhuis.
De expositie ‘oude mensen waren jonge mensen’ is nog tot 15 september te zien in De Pannehoeve.

Recommended Posts