De maanden juli en augustus staan voor vakantie en mooi weer. Alles is anders dan de rest van het jaar. Voor veel ouderen een tijd waarin veel vaste activiteiten een paar maanden wegvallen. Daarom organiseert LEVgroep de Zomerweken, een activiteitenprogramma voor Helmondse ouderen tijdens de zomervakantieperiode. Ruim 400 ouderen hebben deelgenomen aan de Zomerweken.

Nieuw dit jaar is de samenwerking met Lang Leve Cultuur. Mensen konden genieten van diverse culturele activiteiten aangeboden door theater Speelhuis, De Cacaofabriek, Bibliotheek Helmond, Museum Helmond en Kunstkwartier. Een van de activiteiten was een slagwerkworkshop.

Terwijl buiten de mussen van het dak vielen van de hitte… In de koele kelder van het Kunstkwartier werd onder leiding van docent Ruud Helvert een flink portie gedrumd. Na afloop vertelde een deelnemer: “Ik heb altijd al willen drummen. Vroeger mocht dat niet omdat mijn ouders het niet konden betalen. Nu is mijn droom uitgekomen. Geweldig om mee te maken.”

Vrijdag 16 augustus kwamen 150 ouderen die hadden deelgenomen aan de LEV Zomerweken bijeen in wijkhuis Westwijzer. Zij sloten de Zomerweken gezamenlijk en feestelijk af onder het genot van muziek en gezonde hapjes. Zij kijken uit naar de volgende activiteiten van Lang Leve Cultuur.

Wilt u ook op de hoogte blijven? Laat het ons weten. info@langleve-cultuur.nl 

Recommended Posts