In de Gaviolizaal (orgelmuseum) werd op donderdag 28 maart het boekenweekfeest gehouden.

De Gaviolizaal was afgeladen vol, zo’n honderd ouderen zaten in de zaal. Het programma was een gezellige bedoening. Eerst de aftrap van de mensen van de bibliotheek, gevolgd door een muzikale rondleiding door de mensen van de Gaviolizaal: de orgels werden gepresenteerd en lieten hun klanken denderen door de zaal. In afwachting van dichter Wim Daniels. Ook troubadour Tonny Wijnands trad op. Beide refereerde met hun verhalen aan het thema van de boekenweek: ‘de moeder, de vrouw’,

Na de welkomstspeech en de muziek van de orgels begon de troubadour al met een verhaaltje dat doordrenkt was met humor. Hij vroeg de mensen af en toe een artiest te raden van welk lied hij speelde. Hij begon op zijn gitaar met het nummer Brandend zand, Fernando (van Millie Scott), en ging in een rap tempo door met andere nummers. Wat erg in de smaak viel was dat hij het voor elkaar kreeg iedereen mee te laten brullen en zingen. Af en toe een verhaaltje tussendoor over zijn jeugd en hoe hij die beleefde. Van het eerste moment af was het een geweldige en amusante middag. Hij bood zijn excuses omdat hij moest stoppen: want Wim Daniels was gearriveerd. Wim begon met gedichten en verhalen en ging ook met de mensen in gesprek.

De hele middag ging snel voorbij maar dat is altijd als het gezellig is. Daniels deelde op humoristische wijze nog enkele gedichtenbundels uit en toen de bezoekers naar huis gingen kregen zij ook nog een goodiebag mee. Er zat onder meer het boek in van de gemeente: Goeikes, Helmonders in beeld.

Kijk hier het filmpje gemaakt door Dit Is Onze Wijk

Recommended Posts